30 Kasım 2014 Pazar

Brendon (Dünyaya Gelecekten Bakmak)

Pierre Boule’un Planet of The Apes (Maymunlar Gezegeni), Isaac Asimov’un The End Of Eternity (Sonsuzluğun Sonu), Uzay Yolu IV. Bölüm Voyage Home (Eve Yolculuk) ve daha pek çok bilim kurgu yapıtında, bu gün yaşadığımız dünyamıza, gelecekten ilginç göndermeler yapılır. Zaman paradoksları, geçmişle gelecek arasındaki yaşam ve kültür farklarının getirdiği garip durumları ilgiyle takip ederiz. Bunların arasında bence en ilginç örnekler geleceğin dünyası için çizilen çarpıcı atmosfere dayalı olanlarıdır. Örneğin The Terminator filminde, makineler ve insanlar arasındaki bir savaş bölgesi olarak tasvir edilen dünya o kadar ilgi çekti ki, bu gün o ortamı konu alan film ve dizilerin sayısı dahi bilinmiyor. 


Brendon D’arkness, dünyanın gelecekteki çarpıcı yaşamını konu alan ve Bonelli ekolünün yeni ürünlerinin tüm özelliklerini taşıyan bir çizgi roman. Claudio Chiaverotti’nin yarattığı Brendon, The Crow filminin başrolünde oynayan aktörün adından esinlenildiği belli olan ve bir asteroidin çarparak üzerindeki yaşamı cehenneme çevirdiği geleceğin dünyasında yaşayan bir kahraman.

Devasa asteroidin çarpması, dünya tarihinde bir dönüm noktası yaratır. Ardından gelen Büyük Karanlık Çağ ve Yeni Orta Çağ gibi isimlerle adlandırılan yeni dönemde tamamen farklı bir dünya kurulur. Kahramanımızın yaşadığı “eski” İngiltere üzerinde artık başka alemlerden gelen yaratıklar, canavarlar, yıkıntılar arasında yükselen Big Ben ve diğer yapılar(geleceğin dünyasında ilk kez Manhattan dışında bir ipucu bölgesi) bizlere bilim kurgu ve fantastik ortamların ürpertici yalnızlığını hissettiriyor.

Brendon’da bir yanda robot hizmetçiler, bir yanda açlıkla mücadele eden çöl göçebeleriyle, derin dehşet sahneleri yaşayan bir dünya var. Halk, güvenliklerini sağlamak için Maceraperest Şövalyeler dedikleri bir tür Robin Hodd olan serüvencilere sığınmış durumda. Tam bir kaos, tam bir anarşi, tam bir korku ve tam bir bilim kurgu… Böylesi bir ortamda kahramanımız Brendon, kökenleri nispeten belli, olağanüstü özellikleri olmayan neredeyse sıradan bir kahraman. Ustası Boris Nagel’in eğittiği, zayıfların koruyucusu ve kötülerin amansız düşmanı Brendon, aynı zamanda genç bir maceraperest…

Brendon bizleri geleceğin “eski” İngiltere’sinde fantezi ve korku dolu maceralara davet ediyor. Umarız kısa zamanda ülkemizde de yayınlanma olanağı bulur…
Copyright © 1999, 2006 - Tüm hakları saklıdır. RESİMLİ ROMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder