30 Kasım 2014 Pazar

Christopher ve Falstaf


Brendon’un kalesinde yaşayan mekanik kahya Christopher, güneş enerjisiyle çalışan marionette benzeri bir robottur. Büyük Karanlık Çağ’ın başlangıcından bu yana var olan bir kaç teknoloji harikasından biri olduğu söylenen bu küçük robot, onun bağımsız bir kişilik sahibi olmasını sağlayan özel bir devreyle desteklenmiştir. Brendon onu, bu gün eski İngiltere’nin başkenti Londra olarak bilinen şehirde, bir zamanlar büyük bir bilimsel laboratuar olan moloz ve taş yığınlarının arasında buldu. 

Ev işleri yapması için tasarlandığından Christopher, mükemmel bir uşak ve dört dörtlük bir aşçıdır. Günün bir bölümünde Brendon malikanesinde toplanan yüzlerce objenin tozunu alır, bir diğer bölümün de, karmaşık kaplarda uyduruk isimli yemekler pişirir ve geri kalan zamanda da pişirdiklerini yemesi için-pek başaramasa da-Brendon’u ikna etmekle uğraşır.
Falstaff, Brendon’un alnında beyaz bir yıldız bulunan siyah atıdır. Maceralarında, kahramanımıza eşlik eder. Felaket sonucu dünyanın altüst olmasından sonra atlar yeniden temel ulaşım aracı olmuşlardır. Güçlü ve süratli Falstaff, Brandon’un çocukluğundan bu yana onun yoldaşı oldu. Bir takas sonucu tarla sürmek niyetiyle alınan Falstaff, şimdilerde görevleri esnasında Brendon’un ayrılmaz yoldaşı ve arkadaşı haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder