26 Kasım 2014 Çarşamba

Kızıl Maske

Her şey 400 yıl önce başladı. Gemisi korsanların saldırısına uğrayan genç bir adam, Bengali sahillerinin ıssız bir köşesinde karaya çıktı. Onu pigmeler buldu ve iyileştirdi. Genç adam, babasının katilinin kafatası üstüne yemin etti: "Bütün hayatımı korsanlık, haksızlık ve zalimlikle savaşmaya adıyorum. Oğullarım da benim yolumdan gidecek..." Aradan yüzyıllar geçti... O ölümsüzdü, ona Ölümsüz Ruh, Fantom (Hayalet) demektedirler. Aslında babadan oğula geçen bir gelenek idi. Yüzyıllar önce ilk Fantom'un ettiği yemin bu gün 21.
Fantom, ormanın derinliklerinde kafa tası mağarasında yaşamakta, atı Kahraman ve sadık kurdu Şeytanla kimsenin karşı koymaya cesaret edemediği yenilmez bir savaşçı olmuştur. 

Hikayeler 21. Fantom'un çevresinde dönerken, Kafatası mağarasında yer alan atalarının hikayeleri de fantom öykileri içinde yer almaktaydı. 
 
İlk kez 17 Şubat 1936'da gazete stripi olarak okurlarına merhaba diyen çizgi roman dünyasının 'ilk özel kostümlü' kahramanı, Lee Falk tarafından yaratılmıştı. Falk, ressam Ray Moore ile beraber 'The Phantom'u (seri ülkemizde yayınlanırken önceleri Kızıl Hayalet, sonraları ise Kızılmaske adını almıştır.) hazırlamıştır. 

1 yorum:

  1. çizgi roman okumak için kayıt olmayı bilmiyorum nette acemiyim ne yapılır

    YanıtlaSil